“Запалимо свічки”

Зараз щороку Україна прихиляє коліна перед мільйонами жертв Голодомору 1932-1933 років, перед тими страждальцями, могили яких розкидані по садках, балках, дворах, узбіччях доріг та на цвинтарях, де насипані великі могили або колективні. Воістину говорять колективний голод, колективний холод, біль і страждання, колективна смерть, вони й понині кровоточать у серцях тих, хто пережив страшні роки, а тепер дістав таку можливість розповідати, свідчити, переконувати.
20 листопада відбулась лінійка приурочена Дню пам’яті жертв Голодомору.  Учні виступили з коротким ознайомленням історією виникнення Голодомору на Україні.

А он де, під тином, опухла дитина
Голоднеє мре…
І не в однім отім селі, а скрізь на славній Україні… 

О.Андрій провів панахиду по жертвах Голодомору

На столі запалили свічку пам’яті.  Нехай кожен із нас торкнеться пам’яттю цього священного вогню – частинки вічного.  Ці вогники символізують нашу скорботу і пам’ять про мільйони життів наших співвітчизників, серед яких були такі ж діти як і ви. Ці вогники зігріють душі загиблих.  Це – знак нашої пам’яті.        Це – світло очищення задля нашого майбутнього. І не хай світло свічки буде нашою даниною тим, хто пішов від нас у 1933 році.
Учні та педагогічний колектив вшанували пам’ять  жертв Голодомору хвилиною мовчання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *