Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

Кожен із нас має гордитися своєю
чудовою мовою, адже вона того варта.
Олесь Гончар

Вже стало доброю традицією в закладах професійної (професійно-технічної) освіти області кожного року 9 листопада відзначати День української писемності та рідної мови, який започаткований у 1997 році указом Президента України на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української консолідації сучасного суспільства.
Цьогоріч з нагоди відзначення свята, 8 листопада 2019 року, учнівський колектив та педагогічні працівники ВПУ СОТ долучилися до написання 19-о Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності за темою «Від бересту – до «цифри»», що є свідченням того, що їм небайдужа доля рідної мови в Українській державі. Вони не тільки перевірили знання з української мови, а насамперед, продемонстрували свою єдність із тими, хто любить і шанує українське слово.
Для кожного народу дорога його мова, а нам, українцям, найближча до серця – українська. Тож давайте разом вивчати, любити і шанувати рідне слово, зберігати його для нащадків. І нехай нашому роду ніколи не буде переводу!

Учні групи МВТ-11 уважно пишуть диктант

Адміністрація ВПУ СОТ прийняла участь у написанні диктанту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *