Відкритий урок у МДА-1

23 березня викладач Майкович Євген Петрович провів відкритий урок в групі МДА 1 на тему “Антиблокувальна система гальм ABS”
Чимало автоаварій в минулі роки траплялося через те, що при виникненні нестандартної ситуації недосвідчений водій не міг впоратися з заблокованими колесами, чому машина втрачала управління. Колеса намертво затискалися гальмами і блокувалися, як і вісь, на якій вони закріплені.
При необхідності в цей момент скорегувати рух машини, наприклад, відвернути з сторону, щоб уникнути зіткнення, водій не міг повернути колеса і врізався в перешкоду. Для того, щоб уникнути цієї ситуації, в разі руху з занесенням при гальмуванні потрібно безперервно натискати і відпускати гальмо, тоді і уповільнення руху буде виконуватися, і машина збереже керованість. Антиблокувальна система виконує переривчасте гальмування замість водія. Коли автомобіль йде в занос, і його колеса перестають обертатися, АБС включає і відключає гальмування з потрібною частотою для того, щоб водій зберігав можливість управління. Цей важливий вузол за роки свого існування вже зберіг життя і здоров’я десяткам тисяч водіїв і їх близьких або знайомих.

Викладач цікаво викладає нову тему уроку
Викладач цікаво викладає нову тему уроку

Учні уважно слухають інформацію
Учні уважно слухають інформацію

3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *